Kom jij ons team versterken?

Bij Scouting Pioniers Oude Mijnstreek staat de deur niet alleen open voor nieuwe leden. Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom! Ongeacht hoe je de vereniging wilt helpen, je bent altijd welkom om ons uit te helpen. Op dit moment zijn we op zoek naar de volgende rollen:

  • Leiding Bevers
  • Leiding Welpen (DRINGEND!)
  • Leiding Scouts (DRINGEND!)
  • Secretaris (bestuur)
  • Algemeen bestuurslid
  • Vliegende keep / Helpende handjes

Wil je je aanmelden of meer weten? We horen het graag! Je kunt contact opnemen met de secretaris via onderstaande knop.

Nieuws

17 oktober 2022
Zevende plaats op de Expeditie!
Op vrijdag 14 oktober hebben de Explorers en Stam van de Pioniers deelgenomen aan de Expeditie Joti 2022. In het thema “Back from the Future” …
Lees meer
05 oktober 2022
Iedere Dag Feest op Kamp!
In het bosrijke boerendorpje Steensel zijn we op groepskamp geweest met onze Bevers, onze Welpen en onze Scouts. De Bevers en Welpen verbleven in een …
Lees meer
20 september 2022
Nieuwe website live!
Je hebt het misschien al gezien, vanaf 20 september is onze nieuwe website live! Onze vernieuwde website sluit helemaal aan op het thema van Scouting …
Lees meer
Meer NieuwsMaak kennis met Scouting

Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding en voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren. In Landgraaf zijn er al heel lang Scoutinggroepen aanwezig. Op deze pagina’s maak je kennis met onze Scoutinggroep. Van hoe het begon in 1945 tot de huidige gang van zaken in de vereniging.

Kom eens meedoen!

Bij Scouting Pioniers Oude Mijnstreek beleef je iedere week een nieuw avontuur. En bij onze vereniging zijn je eerste vier avonturen helemaal gratis! Nieuwe leden mogen namelijk kosteloos 4 weken op proef meedoen met de opkomsten. Zo leer je de leiding en je mede-scouts kennen. Daarna kun je beslissen of het scoutingspel bevalt en of je vaker wilt komen. Als je een paar maanden meedoet, zul je ook geïnstalleerd worden als volwaardige Bever, Welp, Scout of Explorer. Als ouder zult u tijdens de eerste opkomst gevraagd worden een inschrijfformulier in te vullen en deze bij de leiding in te leveren. Dit is nodig i.v.m. de voorinschrijving en verzekeringen. Als uw zoon/dochter besluit geen lid te worden, wordt dit formulier vernietigd en uw gegevens verwijderd.

Vacatures

De Pioniers zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment zijn wij het hardst opzoek naar nieuwe vrijwilligers voor de volgende functies:

Leiding Welpen

Voor de groep 7 tot 11-jarigen zijn wij dringend op zoek naar nieuwe leiding. Ervaring met Scouting en/of met werken met kinderen in deze leeftijdsgroep is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Ook zonder ervaring kunnen wij helpen met ervaring opdoen en het is mogelijk om via Scouting Nederland trainingen te volgen. Lees meer over deze vacature.

Leiding Scouts

Voor de groep 11 tot 15-jarigen zijn wij dringend op zoek naar nieuwe leiding. Ervaring met Scouting en/of met werken met tieners in deze leeftijdsgroep is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Ook zonder ervaring kunnen wij helpen met ervaring opdoen en het is mogelijk om via Scouting Nederland trainingen te volgen. Lees meer over deze vacature.Waar kun je ons vinden?