Activiteitenweek bevers

Op maandag 17 juli 2023 zijn de bevers gestart met de activiteitenweek. De andere groepen zijn afgelopen zaterdag gestart, maar dat mag de pret niet drukken. Ze hebben gezellig allerlei activiteiten gedaan vanuit het gebouw en sluiten de week af met een overnachting.

maandag 17 juli 2023.

de bevers hebben een zomertasje gemaakt waar alle (spullen) in worden verzameld. Ze hebben hun eigen zomertshirt mogen versieren. Daarna hebben ze kunnen ravotten in het naherholungsgebiet.

dinsdag 18 juli 2023.

In hun tasje zat een visnetje vanochtend. Gaan we misschien vissen vroegen de bever. Sterre en Steven stroom hebben een foto speurtocht uitgezet. We hebben de eindlocatie gevonden namelijk de rode beek in de Brunssumerheide. Hier hebben de bevers lekker gespeeld met water, modder en zand. Ze vielen goed op met hun eigen gemaakte gele t-shirts.

woensdag 19 juli 2023 o

ook vandaag zat er er weer vanalles in de tas. We zijn eerst naar de beek geweest, waar we door middel van stenen naar de overkant konden komen. We hebben een reiger gezien en meerdere koeien. Daarna zijn we met de ranger van Land van Kalk opzoek gegaan naar allerlei verschillende dingen zoals een vlinder, slak, spinnenweb en een dassenburgt. Als afsluiting nog even gespeeld in de speeltuin.

Donderdag 18 juli 2023

we hebben weer van allerlei spullen gevonden in het zomertasje. We zijn vandaag weet verder gegaan met het spotten van dieren. We zijn naar het tierpark in alsdorf geweest, waar eveneens een speeltuin bij is. Daarna met alle kinderen zelf pizza gebakken. Hmm lekker. Met de kinderen die zijn blijven slapen hebben we eerst het paard van balou binnen gehaald en hout gesprokkeld. Daarna kwam bas bos met de fiets ons helpen met vuur maken en marshmallows te roosteren. De kinderen weer wat geleerd over vuur maken.

vrijdag 19 juli 2023

vandaag alweer de laatste dag van de week. De kinderen die zijn blijven slapen hebben een funbadge ontvangen. Daarna hebben we met deze 3 geprobeerd een stonic baan compleet te maken. Deze zitten in hun zomertasje. Als afsluiting hebben we een gezamenlijke activiteit met de welpen. Gezellig blote voetpad allemaal vieze voeten. Als afsluiting een bbq op de heikop.