Stamkamp in Brexbachtal

We kijken terug op een heel leuk zomerkamp bij het Scoutingkampeerterrein Brexbachtal. De locatie lag in een mooi weidendal aan de voet van het bos in de plaats Bendorf/Sayn.

We zijn een dag naar Koblenz geweest waarbij de stam de stad kon verkennen met een citytour. Een andere dag hebben we in de buurt een prachtig kasteel bezocht! We zijn naar het klimbos geweest, waarbij we flink op de proef werden gesteld. Zo hing Suzanne vast bij de tokkelbaan en moest Bas uit de boom worden gehaald. Uiteindelijk hebben we het wel overleeft. En alsof deze hoogtes niet genoeg waren.. Vlakbij het plaatsje Mörsdorf in Duitland, hangt de Geierlay brug. Wist je dat de Geierlay brug de een na langste voetgangersbrug is?

Samen met de stam hebben we de 360 meter lange brug getrotseerd, 100 meter boven de grond! Sommige onder ons hadden wel een beetje last van knikkende knieën..

De laatste dagen hadden we minder geluk met het weer, dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. In het zwembad hebben wij ons nog goed geamuseerd. Twee weken later na afloop van het kamp waren onze tenten droog en mochten we alles inruimen. Aan alle leuke dingen komt helaas een einde. op naar een nieuw seizoen met mooie ervaringen en herinneringen!