De speurtocht naar Koning Stamper

Koning Stamper is zijn kasteel in onze zaal kwijt en is op de vlucht geslagen. De Stam is hem achterna gereisd, maar dat bleek zo makkelijk nog niet. De Koning heeft namelijk geen exacte routebeschrijving achtergelaten, maar een heel web aan puzzels en codes.

Onze Stampertjes hebben al hun kennis en vaardigheden moeten raadplegen om de moeilijke raadsels van de koning op te lossen. De eerste puzzel, een NAVO-code bracht hen naar de ruïnes van kasteel Schaesberg, maar daar was de koning al vertrokken. Na lang puzzelen, vond de groep uit dat hij misschien bij kasteel Strijthagen zat, maar ook daar bleek hij niet meer te zijn. Wel vonden ze er nieuwe enveloppen met puzzels en kostbare vlaggetjes.

Alles werd gezameld en er werd druk verder gepuzzeld in de auto’s. Na nog twee tussenstops bij kasteel Erenstein en Abdij Rolduc, vonden de groepen de locatie van de koning: kasteel Rimburg!

Op de brug richting het kasteel zat hij, de koning. Verstopt onder een laken, zittend op de koude straat. Na weken komen de Stampertjes er eindelijk achter wie de koning is! Ben je misschien Chil? Nee. Uhm… wat dacht je van Danny? Ook niet. Na vele dappere pogingen maakte de koning zichzelf bekend. Het was Wing Hohng! Dat verklaart zijn lange afwezigheid!

De stam heeft ene lange en spannende avond achter de rug, waarin van kasteel naar kasteel geracet is en het was een geslaagde avond!