De Welpen

Sinterklaas op bezoek bij de Welpen

5 december 2020 – Jordy

Vanmorgen stond de Welpen een verrassing te wachten, zo zoet
Een hele tafel bezaaid met strooigoed
Maar Sint en Piet heeft niemand gezien
Helaas waren zij al weg voor half tien
Hun afwezigheid zal de pret niet drukken
Een leuke opkomst vandaag gaat ook zonder hen wel lukken
Terwijl Sint en Piet weer verder reizen door het land
Gaan onze Welpen tevreden naar huis met pepernoten in iedere hand

Professor Finbad

30 augustus 2019 – Ria
Barbecue bij de Welpen!
Barbecue bij de Welpen in Baexem!
De Welpen op de Kidsparty
De Welpen op de Kids Party

Kids Party!

5 mei 2019 – Ria

Op 14 april vertrokken de Welpen per bus naar een speeltuin in Roermond voor de Kidsparty. Het snorgenskunstwerk (gemaakt van zwerfafval) werd zorgvuldig in de bagageruimte van de bus neergelegd, om beschadiging te voorkomen Daar aangekomen zijn wij eerst onze plek gaan zoeken. Helaas hebben wij dit jaar geen prijs kunnen bemachtigen met ons kunstwerk. Dit was even een teleurstelling voor de welpen. Ze hadden er enkele opkomsten hard aan gewerkt. Maar de volgende keer maken wij weer kans. Voldaan en moe vertrokken wij weer met de bus richting Landgraaf. De opkomst van 4 mei stond in het teken van de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. In gesplitste groepjes werd er gewerkt aan een – naar eigen fantasie – herdenkingsmonument en er werd verteld over de betekenis van 4 en 5 mei. De andere groep ging aan de slag met het spel van Bob de Reiziger. Hiervoor moesten de Welpen samenwerken en een brug bouwen zodat Bob weer veilig thuis kon komen. Als dat lukte, kon je ee bal van punt A naar B laten rollen. Hierin zijn de Welpen geslaagd!

Speltaklogo Welpen

Welpen

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen het Scouting spel in de jungle van o.a. Baloe, Hati, Sahi. Bagheera en Raksha. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven de Welpen spannende en leerzame avonturen. Wekelijks komen verschillende activiteiten aan bod zoals; slingeren aan lianen, samen speuren naar dierensporen, geheimschriften ontcijferen, fantasie figuren maken van klei, knopen lere maken, koken, schminken en nog veel meer.

Tijdens de ‘snuffelweken’ ontvangt u van de gegevensbeheerder een inschrijfformulier. De inschrijving is pas definitief wanneer dit inschrijfformulier ondertekend ingeleverd is bij de speltakleiding. De contributie bedraagt €9,- per maand, per jeugdlid. De contributie kan enkel geschieden door middel van automatische incasso. De teamleider (Yvonne) kan u hier meer over vertellen.

Wanneer uw zoon en/of dochter lid is geworden zal hij/zij geïnstalleerd worden tot Welp. Dit betekent dat uw zoon en/of dochter dan officieel het groene Welpen-uniform mag dragen. De Welpen leiding organiseert hiervoor altijd een feestelijke installatie activiteit. Alle Welpen dragen dezelfde bloes, en bij onze groep dragen wij ook een 'ossebloed' rode das en een blauwe pet. Op het uniform zitten ook insignes. Wanneer uw zoon en/of dochter geïnstalleerd worden tot echte Welp ontvangt u hier van de leiding meer informatie over. Het is gebruikelijk dat de leiding en Welpen iedere zaterdag in uniform naar de opkomst komen. Maar bij warm weer mag ook het Scouting Pioniers T-shirt met de das gedragen worden en voor de koudere dagen ook onze Hoodie (sweater). Het T-shirt en de sweater zijn te bestellen bij de speltak leiding..

De Welpen hebben iedere zaterdag opkomst van 10.30 tot 12.30 uur. Wijzigingen worden op tijd gecommuniceerd door de speltakleiding.