Stam Old Hickory

11 december 2020 – Jordy & Chiara
Kerst Quarantaine Cup Eindstand
De Mol wisselt enveloppen om
De Mol wisselt stiekem de enveloppen om

Wie is de Mol?

25 augustus 2019 – Jordy

Er is een Mol onder de stamleden! Hij of zij zal gedurende de middag proberen zo min mogelijk “moljoenen” in de pot te krijgen, zonder door de andere spelers ontdekt te worden! De stamleden die niet weten te achterhalen wie de Mol is, liggen uit het spel!

Het spel begon met een geheim woord. De speler kozen al snel voor de pot en speelden open kaart over hun woorden. Groepsbelang boven eigen belang, dat gaat niet lang zo blijven. In het blindenveld worden heel weinig moljoenen gevonden. Of zien we daar de Mol enveloppen omwisselen? Tijdens het Molmemory-spel worden enkele honderden moljoenen omgedraaid, maar ook weer een paar honderd verloren. De pot blijft wel in de plus en er worden weer wat jokers en zelfs een vrijstelling verdiend! Tijd voor de eerste test en helaas... Bas M, Kenny en Aimee bleken niet de Mol te zijn!

Hierna volgde nog eens het dilemma; groepsbelang of eigen belang? Dit keer zorgden eigen belang voor het halveren van de pot! Wat zal de Mol zachtjes gelachen hebben. De volgende spellen leverde grote bedragen op. Vlak voor de finale moesten wederom een paar stamleden het spel verlaten. De groep koos voor de kleinst mogelijke finalisten-groep en dat leidde tot het vertrek van Bas N, Kenneth en Celine.

De finale! 36 enveloppen met geheimen over alle stamleden lagen verstopt op het kampterrein. De helft werd gevonden en verdeeld over de stamleden. Het eindresultaat: 1000 moljoen in de pot (en er was 3400 moljoen te verdienen). Jorny en Tom wisten beiden Danny als Mol te ontmaskeren, maar Tom deed dat met de meester punten en is daarmee de eerste winnaar van Wie is de Mol?

Stamkamp in Brexbachtal

10 juli 2019 – Denice
De Stamleden die de brug durven te trotseren!
De Stamleden die het hebben gedurfd te brug te trotseren!
Koning Stamper ontdekt
Koning Stamper met zijn stampertjes

De speurtocht naar Koning Stamper

23 november 2018 – Jordy

Koning Stamper is zijn kasteel in onze zaal kwijt en is op de vlucht geslagen. De Stam is hem achterna gereisd, maar dat bleek zo makkelijk nog niet. De Koning heeft namelijk geen exacte routebeschrijving achtergelaten, maar een heel web aan puzzels en codes.

Onze Stampertjes hebben al hun kennis en vaardigheden moeten raadplegen om de moeilijke raadsels van de koning op te lossen. De eerste puzzel, een NAVO-code bracht hen naar de ruïnes van kasteel Schaesberg, maar daar was de koning al vertrokken. Na lang puzzelen, vond de groep uit dat hij misschien bij kasteel Strijthagen zat, maar ook daar bleek hij niet meer te zijn. Wel vonden ze er nieuwe enveloppen met puzzels en kostbare vlaggetjes.

Alles werd gezameld en er werd druk verder gepuzzeld in de auto’s. Na nog twee tussenstops bij kasteel Erenstein en Abdij Rolduc, vonden de groepen de locatie van de koning: kasteel Rimburg!

Op de brug richting het kasteel zat hij, de koning. Verstopt onder een laken, zittend op de koude straat. Na weken komen de Stampertjes er eindelijk achter wie de koning is! Ben je misschien Chil? Nee. Uhm... wat dacht je van Danny? Ook niet. Na vele dappere pogingen maakte de koning zichzelf bekend. Het was Wing Hohng! Dat verklaart zijn lange afwezigheid!

De stam heeft ene lange en spannende avond achter de rug, waarin van kasteel naar kasteel geracet is en het was een geslaagde avond!

Het Dozenkasteel

22 september 2018 – Jordy
Het enige, echte Dozenkasteel van Koning Stamper
Het enige echte Dozenkasteel van Koning Stamper
Speltaklogo Stam

Over de Stam

Ben jij 16 jaar of ouder en vind jij het een uitdaging om samen met leeftijdsgenoten en onder begeleiding van ervaren stamleden je Scouting-skills verder te ontwikkelen en wil jij samen met leeftijdsgenoten je eigen plannen maken? Word dan Explo-Stam lid bij Scouting Pioniers en join de RSA717 / Stam 'Old Hickory'. De Explo-Stam organiseert haar eigen activiteiten onder begeleiding in binnen- en buitenland. Teamspirit, zelfstandigheid, outdoor, sportiviteit, en gezelligheid vormen de rode draad bij de Explo-Stam activiteiten. Durf jij de uitdaging aan?

De Explorers bestaan uit jongeren van 16 to 18 jaar oud. Stamleden zijn 18 jaar of ouder. Explorers en Stam hebben hun opkomsten afwisselend op vrijdagavond. In overleg met de speltakbegeleiding kun je bij de Explorers en Stam meedraaien. Vraag daarvoor om informatie bij de teamleiders. De contributie bedraagt €9,- per maand, per jeugdlid, bij lidmaatschap van de Explorers én Stam. Voor enkel Stamleden bedraagt de contributie €7,- per maand. De contributie kan enkel geschieden door middel van automatische incasso. De teamleiders (Kevin voor de Explorers en Bas voor de Stam) kunnen hier meer informatie over geven.

Wanneer uw zoon en/of dochter lid is geworden zal hij/zij geïnstalleerd worden tot Explorer. Dit betekent dat uw zoon en/of dochter dan officieel het donkerrode Explorer-uniform mag dragen. Alle Explorers dragen dezelfde bloes, en bij onze groep dragen wij ook een 'ossebloed' rode das. Op het uniform zitten ook insignes. Wanneer uw zoon en/of dochter geïnstalleerd worden tot Explorer ontvangt u hier van de begeleiding meer informatie over. Het is gebruikelijk dat de begeleiding en Explorers iedere vrijdag in uniform naar de opkomst komen. Maar bij warm weer mag ook het Scouting Pioniers-shirt met de das gedragen worden en voor de koudere dagen ook onze Hoodie (sweater). Het T-shirt en de sweater zijn te bestellen bij de speltak leiding. De Stamleden dragen altijd de blauwe Pioniers-shirts en/of -hoodies.

De Explorers en Stam hebben afwisselend iedere vrijdag opkomst vanaf 21.00 uur. De eindtijd kan soms variëren. Wijzigingen worden op tijd gecommuniceerd door de speltakleiding.