Speltakken

Speltaklogo Welpen

Welpen

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen het Scouting spel in de jungle van o.a. Baloe, Hati, Sahi. Bagheera en Raksha. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven de Welpen spannende en leerzame avonturen. Wekelijks komen verschillende activiteiten aan bod zoals; slingeren aan lianen, samen speuren naar dierensporen, geheimschriften ontcijferen, fantasie figuren maken van klei, knopen lere maken, koken, schminken en nog veel meer.

Tijdens de ‘snuffelweken’ ontvangt u van de gegevensbeheerder een inschrijfformulier. De inschrijving is pas definitief wanneer dit inschrijfformulier ondertekend ingeleverd is bij de speltakleiding. De contributie bedraagt €9,- per maand, per jeugdlid. De contributie kan enkel geschieden door middel van automatische incasso. De teamleider (Yvonne) kan u hier meer over vertellen.

Wanneer uw zoon en/of dochter lid is geworden zal hij/zij geïnstalleerd worden tot Welp. Dit betekent dat uw zoon en/of dochter dan officieel het groene Welpen-uniform mag dragen. De Welpen leiding organiseert hiervoor altijd een feestelijke installatie activiteit. Alle Welpen dragen dezelfde bloes, en bij onze groep dragen wij ook een 'ossebloed' rode das en een blauwe pet. Op het uniform zitten ook insignes. Wanneer uw zoon en/of dochter geïnstalleerd worden tot echte Welp ontvangt u hier van de leiding meer informatie over. Het is gebruikelijk dat de leiding en Welpen iedere zaterdag in uniform naar de opkomst komen. Maar bij warm weer mag ook het Scouting Pioniers T-shirt met de das gedragen worden en voor de koudere dagen ook onze Hoodie (sweater). Het T-shirt en de sweater zijn te bestellen bij de speltak leiding..

De Welpen hebben iedere zaterdag opkomst van 10.30 tot 12.30 uur. Wijzigingen worden op tijd gecommuniceerd door de speltakleiding.

Scouts

Speltaklogo Scouts
Speltaklogo Explorers Speltaklogo Stam

Explorers & Stam

Ben jij 16 jaar of ouder en vind jij het een uitdaging om samen met leeftijdsgenoten en onder begeleiding van ervaren stamleden je Scouting-skills verder te ontwikkelen en wil jij samen met leeftijdsgenoten je eigen plannen maken? Word dan Explo-Stam lid bij Scouting Pioniers en join de RSA717 / Stam 'Old Hickory'. De Explo-Stam organiseert haar eigen activiteiten onder begeleiding in binnen- en buitenland. Teamspirit, zelfstandigheid, outdoor, sportiviteit, en gezelligheid vormen de rode draad bij de Explo-Stam activiteiten. Durf jij de uitdaging aan?

De Explorers bestaan uit jongeren van 16 to 18 jaar oud. Stamleden zijn 18 jaar of ouder. Explorers en Stam hebben hun opkomsten afwisselend op vrijdagavond. In overleg met de speltakbegeleiding kun je bij de Explorers en Stam meedraaien. Vraag daarvoor om informatie bij de teamleiders. De contributie bedraagt €9,- per maand, per jeugdlid, bij lidmaatschap van de Explorers én Stam. Voor enkel Stamleden bedraagt de contributie €7,- per maand. De contributie kan enkel geschieden door middel van automatische incasso. De teamleiders (Kevin voor de Explorers en Bas voor de Stam) kunnen hier meer informatie over geven.

Wanneer uw zoon en/of dochter lid is geworden zal hij/zij geïnstalleerd worden tot Explorer. Dit betekent dat uw zoon en/of dochter dan officieel het donkerrode Explorer-uniform mag dragen. Alle Explorers dragen dezelfde bloes, en bij onze groep dragen wij ook een 'ossebloed' rode das. Op het uniform zitten ook insignes. Wanneer uw zoon en/of dochter geïnstalleerd worden tot Explorer ontvangt u hier van de begeleiding meer informatie over. Het is gebruikelijk dat de begeleiding en Explorers iedere vrijdag in uniform naar de opkomst komen. Maar bij warm weer mag ook het Scouting Pioniers-shirt met de das gedragen worden en voor de koudere dagen ook onze Hoodie (sweater). Het T-shirt en de sweater zijn te bestellen bij de speltak leiding. De Stamleden dragen altijd de blauwe Pioniers-shirts en/of -hoodies.

De Explorers en Stam hebben afwisselend iedere vrijdag opkomst vanaf 21.00 uur. De eindtijd kan soms variëren. Wijzigingen worden op tijd gecommuniceerd door de speltakleiding.