Over de Pioniers

Ons houden groepshuis in Ubach over Worms, 1947
Ons oude groepshuis in Ubach over Worms (1947)
Opening van ons nieuwe groepshuis in Nieuwenhagen, 1959
Openingsceremonie van het nieuwe groepshuis in Nieuwenhagen (1959)

Vele ontmoetingen en kampen met internationale scoutinggroepen zoals uit b.v. Engeland, Frankrijk, Duitsland en Amerika hebben in de voorbije jaren plaats gevonden. In de jaren 80 was het houten scoutinggebouw, na ruim 20 jaar dienst gedaan te hebben, toe aan vervanging. Na het verkrijgen van de nodige vergunningen en het werven van financiële middelen werd onder leiding van Dhr. Kees Lindelauf en enkele enthousiaste mede scouts in 1983 begonnen aan de bouw van het huidige stenen scoutinggebouw, het houten plafond in de zaal stamt nog af van het oude houten scoutinggebouw. In 1985 werd het huidige gebouw officieel op feestelijke wijze geopend.

In 2015 heeft Scouting Pioniers haar 70 jarig jubileum gevierd met een jubileum zomerkamp en leuke extraatjes voor haar leden. In de loop der tijd hebben al verschillende jubileum zomerkampen, t.w. in o.a Friesland, Duitsland Frankrijk en Engeland, plaatsgevonden.

Scouting Pioniers hoopt nog vele jaren, kinderen, jeugdigen en volwassenen kennis te kunnen laten maken met Scouting Pioniers oude Mijnstreek.

Dodenherdenking
Welpen, Kabouters en Scouts tijdens de Nationale Dodenherdenking in Landgraaf (1991)
Opening van het groepskamp in 2006
Aftrap van het groepskamp in Obermaubach (2006)